Concertorkest

Even voorstellen

Het grote orkest van HCT bestaat uit ruim 50 enthousiaste muzikanten. Sinds augustus 2009 is Bert Willemsen dirigent. Het doel van HCT is om op een prettige manier met elkaar muziek te maken. Het repertoire is zo breed mogelijk: bewerkingen van klassieke muziekwerken, jazz-, musical- en filmmuziek en eigentijdse werken, speciaal geschreven voor harmonieorkesten, en populair repertoire zitten standaard in de map.

Gemiddeld heeft HCT 10 optredens per jaar waarvan een aantal vaste optredens en concerten:

• Voorjaarsconcert in Oostzaan
  • 4 mei herdenking in Tuindorp
  • Zomerconcert Twiskehuis
  • Kerstconcerten in Zaandam en Tuindorp

Wanneer kan ik meedoen?

Het concertorkest staat open voor muzikanten die redelijk tot goed kunnen spelen. De dirigent van het orkest bepaalt of je kunt instromen in het orkest. Als je hier nog niet klaar voor bent, kun je wel alvast meespelen in het opleidingsorkest! Uiteraard is er niveauverschil tussen de verschillende leden van het orkest, maar het is de bedoeling dat ieder op zijn eigen niveau en plaats in het orkest zijn steentje bijdraagt aan een optimaal muzikaal resultaat. Dit is goed te realiseren omdat muziekpartijen een verschillende moeilijkheidsgraad hebben.

De repetities zijn elke dinsdagavond van 20.15 – 22.30 uur in de Rank, Druivenstraat 35, 1033 JR Amsterdam Noord.

Vacatures:

• Dwarsfluit/Piccolo
  • Fagot
  • Slagwerk/Drums

Tot slot

HCT heeft geen torenhoge ambities, wil niet tot de top van de HaFa wereld behoren. Binnen onze mogelijkheden proberen we wel altijd het maximale niveau en resultaat te behalen, met voldoende uitdaging voor iedereen. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich comfortabel kan voelen op elk niveau, met een zeer prettige ontspannen en sociale sfeer tot gevolg. Niet voor niets noemen wij onszelf ‘het leukste orkest van Amsterdam Noord!’

Dat dit ook tot een prima resultaat kan leiden kun je zelf beoordelen op ons YouTube-kanaal. Onze concerten worden goed bezocht door een trouwe aanhang van ca. 200 mensen.

Enkele voorbeelden van concertuitvoeringen: